TTuin Assen

TTuin, de buurtmoestuin in Marsdijk

Het is een klein paradijsje in Assen. Behalve de trein die zo nu en dan voorbij raast, is het stil op de TTuin. De wijk Marsdijk ligt op een steenworp afstand. Het is de ideale plek voor een buurtmoestuin.

TTuin is gebaseerd op natuurlijk moestuinieren, wat betekent dat we werken mét de natuur, en niet ertegen. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. En om het bodemleven zoveel mogelijk met ons te laten werken, spitten en schoffelen we niet. Behalve groente en fruit worden ook veel bloemen gezaaid en geplant om de biodiversiteit zo groot mogelijk te maken.
In de TTuin is iedereen welkom. Om lekker rond te wandelen, je stilte-momentje te pakken of om mee te werken. Want wat is er leuker dan samen zaaien en oogsten? En vervolgens groente te eten uit ‘eigen’ tuin? Deelnemers krijgen hun ‘eigen bak’, maar helpen ook mee in de gezamenlijke bakken waar we aardappelen, aardbeien, kruiden en bloemen uit oogsten.

TTuin zoekt enthousiastelingen voor de tuin. Mensen met én zonder groene vingers. Want er is voldoende ruimte om te leren. Samenzijn en samenwerken is het belangrijkste. En uiteraard genieten van de prachtige plek en een mooie opbrengst uit de tuin. De TTuin ligt direct achter de Lonerbult, en vlak achter de roeivereniging. We werken iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Interesse? Stuur een mail naar:

Ttuinassen@gmail.com