TTuin Assen

TTuin, de buurtmoestuin in Marsdijk

Het is een klein paradijsje in Assen. Behalve de trein die zo nu en dan voorbij raast, is het stil op de TTuin. De wijk Marsdijk ligt op een steenworp afstand. Het is de ideale plek voor een buurtmoestuin.

TTuin is gebaseerd op natuurlijk moestuinieren, wat betekent dat we werken mét de natuur, en niet ertegen. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. En om het bodemleven zoveel mogelijk met ons te laten werken, spitten en schoffelen we niet. Behalve groente en fruit worden ook veel bloemen gezaaid en geplant om de biodiversiteit zo groot mogelijk te maken.
In de TTuin is iedereen welkom. Om lekker rond te wandelen, je stilte-momentje te pakken of om mee te werken. Want wat is er leuker dan samen zaaien en oogsten? En vervolgens groente te eten uit ‘eigen’ tuin? Deelnemers krijgen hun ‘eigen bak’, maar helpen ook mee in de gezamenlijke bakken waar we aardappelen, aardbeien, kruiden en bloemen uit oogsten.

TTuin zoekt enthousiastelingen voor de tuin. Mensen met én zonder groene vingers. Want er is voldoende ruimte om te leren. Samenzijn en samenwerken is het belangrijkste. En uiteraard genieten van de prachtige plek en een mooie opbrengst uit de tuin. De TTuin ligt direct achter de Lonerbult, en vlak achter de roeivereniging. We werken iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Interesse? Stuur een mail naar:

Rens v.d. Sloot

vdsloot48@kpnmail.nl

Update TTuin

Zo sta je met een paar personen voorjaar 2019 te bedenken hoe we weer nieuw leven kunnen inblazen in de buurtmoestuin Marsdijk/Loon en zo sta je een jaar later met 18 personen te moestuinieren. Ja, niet allemaal tegelijk want ook wij nemen de corona maatregelen serieus. Niet iedereen kan ook op gezette dagen en tijden en dat is prima. Afstand houden kan trouwens ook prima op de tuin want deze is groot en ruim genoeg van opzet.

De woendagochtenden en de zaterdagmiddagen zijn de vaste werkdagen maar willen tuinders een ander tijdstip zaaien of oogsten dan kan dat natuurlijk ook.

Een tijd terug hebben we via Stila een mooi bedrag ontvangen om de moestuinbakken op te knappen en goede biologische compost van te kopen.

Met man en macht hebben we de materie over de schoongemaakte bakken verspreid. Want ‘schoonmaken” daar was de inhoud van de bakken wel aan toe. Naast wilde bloemen waren er vooral veel grassoorten te zien. Een gebed zonder einde wanneer je zo links en rechts enkele grassprietjes uittrekt, dus we zijn rigoureus te werk gegaan en eindelijk is alles klaar!

Het klinkt raar maar dankzij de intelligente lockdown gingen veel mensen wandelen in de buurt. Mensen van ‘om de hoek’ die eigenlijk nooit langs de buurtmoestuin kwamen. Daardoor kreeg de tuin ook steeds meer bekijks én aanmeldingen. We kunnen dus met trots zeggen dat alle bakken nu bezet zijn. Van (één ouder) gezinnen tot pensionado’s , we hebben net als de groenten op de tuin een mooie mengeling van mensen.

Zeker, we hebben meer dan 18 bakken maar we hebben samen besloten om ook enkele gezamenlijke bakken aan te houden met pompoenen, aardappelen, aardbeien en peultjes. Iedereen mag daar straks van oogsten. Want als je zelf een paar pompoenen in je bak gaat zetten, is je bak vol en moet je alsnog de sla in de supermarkt kopen 😉

 

De kosten zijn €10,00 per seizoen.

Groetjes van alle TTuin-ders

Wil je meedoen? Neem contact op met Rens v.d. Sloot

vdsloot48@kpnmail.nl